Ungarns statsminister Viktor Orban. Foto: Remo Casilli / Reuters / NTB scanpix

Ungarns regjering sier de står fast ved sitt asylstandpunkt, og at det ikke endres av forslaget til ny migrasjonspakt.

– Vi mener EU og medlemslandene må samarbeide for å holde migrasjonstrykket utenfor vår grenser. For å oppnå det, bør vi danne allianser med opprinnelsesland, slik at de kan tilby skikkelig levestandard og sikre at folk ikke forlater hjemlandet sitt. I stedet for å importere problemet til Europa, må vi bringe hjelpen dit den trengs, sier en talsmann for regjeringen.

Ungarn vil tette EUs yttergrense og etablere eksterne sentre for å behandle asylsøknader.

Landet er hardnakket motstander av obligatorisk fordeling av asylsøkere mellom EU-landene. Dette er tatt ut av kommisjonens nye forslag, som åpner for at man i stedet kan vise solidaritet ved å hjelpe andre medlemsland med å returnere dem som har fått avslag. Talsmannen kommenterer ikke dette i sin uttalelse.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.