Ungarns statsminister Viktor Orbán (t.v.) og hans tsjekkiske kollega Andrej Babis møter torsdag EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen. De to landene har allerede uttrykt stor skepsis til den nye migrasjonsprakten som ble presentert onsdag. Arkivfoto: François Lenoir / AP / NTB

Tsjekkias statsminister sier han har store problemer med forslaget til ny migrasjonspakt for EU.

Andrej Babis ga klart uttrykk for sin skepsis torsdag morgen da han var på vei til Brussel for å møte EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.

– Jeg har store problemer med dette. Ved første øyekast ser det ut til at kommisjonen fortsatt ikke har forstått at for å stoppe ulovlig innvandring, må vi stoppe ulovlige migranter når de når europeiske jord, sier Babis.

Han avviser forslaget om at land som ikke vil være med på en omfordeling av asylsøkere, må sørge for retur for personer som har fått avslag.

– Hvis vi ikke tar imot migranter, kan vi heller ikke returnere dem.

Dagen etter at migrasjonsprakten ble presentert, skal Babis og hans kolleger fra Polen og Ungarn møte von der Leyen. Sammen med Slovakia utgjør de tre landene den såkalte Visegrad-gruppen, som har stukket kjepper i hjulene for tidligere forsøk på å få til en EU-avtale om migrasjon.

Ungarns regjering sa allerede onsdag at den ikke har endret standpunkt.

– Vi mener EU og medlemslandene må samarbeide for å holde migrasjonstrykket utenfor våre grenser. I stedet for å importere problemet til Europa, må vi bringe hjelpen dit den trengs, sa en talsmann.

Les også:

Ungarn står fast på sin asylpolitikk: – Vi må hjelpe der det trengs, ikke importere problemet

Sverige i endring. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.