Slik ser et par av de nye emojiene for 2021 ut; et raseblandet homofilt par og en kvinne med skjegg. Med 217 nye emojier på plass skal alle finne en som passer, og ingen skal føle seg ekskludert. Dette er «gode nyheter», i følge CNN. Foto: Unicode

Snart lanseres over 200 nye emojier for digitale plattformer. Nesten alle ikonene fokuserer på «forskjellige varianter av hudfarge» og skal blant annet «muliggjøre skildring av raseblandede forhold», skriver CNN.

Neste år lanseres hundrevis av nye såkalte emojier, små ikoner som illustrerer ansikter, følelsesuttrykk og symboler.

Organisasjonen Unicode Consortium, som kontrollerer tilgjengeligheten av ikoner på de fleste plattformer, har fokusert på å lage så mange nyanser av hudfarger at alle kan finne sin egen nyanse. De fleste av de nye emojiene, 210 stykker, fokuserer på hudfarge og forskjellige hudtoner for par, inkludert emojier som viser kyssende par i ulike fargekombinasjoner.

Ifølge CNN, som kaller det «gode nyheter», har emojiene blitt mer flerkulturelle og kjønnsbaserte.

Totalt er det 217 nye emojier, som blant annet representerer en såkalt kjønnsnøytral person med skjegg og en kvinne med skjegg.

Fram til nå har emoji-par hatt samme hudfarge, og dermed ekskludert raseblandede par.

«Dette muliggjør skildring av raseblandede forhold,» skriver CNN, som dermed konkluderer med at raser finnes – i hvert fall når de blandes.

 
Kjøp boken til Kjell Skartveit her!