To taiwanske luftvåpen F-5E jagerfly under den årlige Han Kuang-øvelsen, designet for å teste militærets kampberedskap på øyas nordøstlige kyst av Ilan 4. september 2003. Taiwan og Kina har vært militære og politiske rivaler siden borgerkrigen i 1949, og kinesiske fly i Taiwans luftrom to dager på rad oppfattes som en krigstrussel. Foto: REUTERS / Simon Kwong / NTB Scanpix

Kina truet med krig da kinesiske krigsfly lørdag entret Taiwans luftrom for annen dag på rad.

Minst 19 jagerfly og bombefly krysset midtlinjen i Taiwan-stredet og fløy inn i Taiwans luftrom, ifølge Taiwans forsvarsdepartement.

Episoden fant sted samtidig som representanter for USAs og Taiwans myndigheter deltok i en minneseremoni for tidligere president Lee Teng-hui, som døde i juli

Den amerikanske utsendingen er Keith Krach, som er den høyest rangerte tjenestemannen i USAs utenriksdepartement som har besøkt Taiwan på flere tiår. Tidligere på dagen møtte han Taiwans president Tsai Ing-wen.

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.