Tidligere justisminister Tor Mikkel Wara forklarte seg som vitne i saken mot hans samboer 17. september. Foto: Jil England/Scanpix

I et hissig utbrudd i retten betegnet tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) det han mener var lekkasjer fra PST, som skammelige og ynkelige.

Den svært kraftige responsen fra Wara kom da han ble spurt ut av sin bistandsadvokat Ellen Holager Andenæs. Hun ville vite hvordan den erfarne kommunikasjonsrådgiveren opplevde at informasjon fra etterforskningen Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hadde mot samboeren Laila Bertheussen, havnet i mediene.

Wara var ikke i tvil om at de lekkede opplysningene stammet fra PST, ettersom det var informasjon som bare de visste om. Dette var gale helseopplysninger fra et avhør og informasjon om noen 30 år gamle dommer Bertheussen hadde fått på 1980-tallet.

– Jeg vet ikke om dette er karakterbrist eller ukultur, men det er skammelig og det bidrar til å skape et bilde av henne som hun ikke kan forsvare seg mot, sa Wara.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.