Politiet har fått svar på noen tekniske undersøkelser, men PST sier minst mulig om etterforskningen ellers mot Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen

– Etterforskningen tar tid. Vi har gjennomført en rekke tekniske undersøkelser. Noen av dem har vi fått svar på, andre har vi ikke fått svar på, sier politiadvokat Thomas Blom til VG.

Han sier at det vil ta tid før de kan gå ut med mer informasjon, men at mistanken mot Bertheussen fortsatt står ved lag.

– Vi mistenker at siktede selv har satt på brannen og ved det gitt inntrykk av at brannen var påtent av en eller flere ukjente gjerningsmenn, sa PST-sjef Benedikte Bjørnland da.

Tor Mikkel Wara (Frp) gikk av som justisminister 28. mars etter at hans samboer Bertheussen ble mistenkt for hærverk og trusler mot parets hjem i Oslo. Da var hun allerede siktet for å ha diktet opp en straffbar handling.

Bertheussen erkjenner ikke straffskyld, og hennes forsvarer John Christian Elden har sagt at saken kun er bygd på indisier, og at han regner med at den blir henlagt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂