Nytt

John Christian Elden sier siktelsen mot justisminister Tor Mikkel Waras samboer er bygget på indisier og at hennes forklaring har svekket mistanken mot henne.

– Mistanken mot henne var ifølge PST bygget på indisier og sammensatte omstendigheter, sier advokat John Christian Elden til NTB.

Tor Mikkel Waras samboer Laila Anita Bertheussen (54) ble torsdag siktet for å ha diktet opp en straffbar handling i forbindelse med en brann i parets bil natt til 10. mars. Hun nekter straffskyld.

Elden mener mistanken mot henne ikke var spesielt stor i utgangspunktet og at den er blitt ytterligere svekket etter at hun har avgitt sin forklaring.

– Hun samarbeider fullt ut og har svart på alt PST har lurt på, og vil gjerne fortsette med det til gjerningsmennene er tatt, sier advokaten.

Seniorrådgiver Martin Bernsen i PST vil ikke kommentere Eldens uttalelser overfor NTB.

Føler seg overkjørt

Elden har lørdag snakket med Bertheussen for første gang siden hun ble siktet.

– Hun har det etter forholdene bra, men føler seg overkjørt av mediene, sier han.

Tidligere lørdag ba Elden om at familiens behov for privatliv blir respektert av mediene.

– Selv om det er knyttet spesielle omstendigheter til denne saken, befinner etterforskningen seg på et stadium der det kun er snakk om en siktelse, med de spesielle aktsomhetskrav dette pålegger mediene. I tillegg har mediene et ansvar for å vise hensyn overfor både fornærmede og pårørende i kriminalsaker, sa Elden i en uttalelse.

Ferdige med undersøkelser

Etterforskere fra PST ble fredag ferdige med undersøkelser av Wara og Bertheussens bolig, og samboerparet kan dermed flytte hjem igjen.

PST vil i helgen gjennomgå analyser av beslaglagt materiale i etterforskningen, og utelukker ikke at de vil kalle inn samboerparet til ytterligere avhør i saken.

– Det vil den videre etterforskningen vise. Vi får se, men det er foreløpig ikke planlagt ytterligere avhør, sier PSTs seniorrådgiver Martin Bernsen til NTB, som legger til at siktelsen mot Waras samboer fremdeles er den samme.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.