Ursula von der Leyen taler til EU-parlamentet i Brussel den 16. september 2020. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB.

Da EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen onsdag kunngjorde at unionen tar sikte på en ny migrasjonspolitikk, bad hun medlemslandenes regjeringer om kompromissvilje med sikte på å unngå en gjentagelse av situasjonen i 2015, skriver La Repubblica.

«Regjeringene som gjør mest og som er mest utsatt for tilstrømning, må kunne regne med europeisk solidaritet». Von der Leyen forklarer at «asyl og repatriering» kommer til å henge sammen med hvem som har rett til å bli igjen eller ei». Hovedmålet er å bygge «sterke yttergrenser og legale veier for migrasjon». Endelig «skal vi forvisse oss om at enhver som har rett til asyl, vil bli integrert» i våre samfunn.

Kommisjonspresidenten stemplet EU-parlamentarikere som er skeptiske til slike planer, som hatefulle:

Under replikkrunden tok von der Leyen frem tungt skyts da hun besvarete suverenistene. «Vi er overbevist om at menneskeliv skal beskyttes uansett hvor det kommer fra. For den ekstreme høyresiden finnes det derimot et oss og dem: Dette bringer hat. Dere kommer med hatet, som aldri har vært en god rådgiver. Vi søker løsninger. I fjor kom det 2 millioner migranter og 140.000 flyktninger til Europa. Vi må klare å hanskes med den situasjonen.»

 

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: