– Aftenposten er så fastlåst i sine egne klimafantasier at de ikke en gang evner å reflektere over hva de selv skriver, sier Carl I. Hagen (FrP) til Document. Hagen fikk nylig refusert et innlegg med et ganske enkelt spørsmål til Aftenpostens feterte klimajournalist, Ole Mathismoen.

– Her skriver avisens aktivist selv en meget oppsiktsvekkende opplysning uten å reflektere over betydningen av egne skriverier, og så nektes en påpekning å komme på trykk, sier Hagen.

Muligens er Aftenposten hårsåre fordi Hagen omtaler Mathismoen som klimaalarmist, men Mathismoen, som i 2016 fikk Bergesen-prisen på to millioner kroner for sin klimajournalistikk, burde kunne være raus og redelig nok til å gi et skikkelig svar på Hagens enkle spørsmål.

Her er Hagens refuserte innlegg:

Mange dieselbiler for 10.000 år siden?

Av Carl I Hagen

I Aftenposten 5. september skriver klimaalarmist Ole Mathismoen følgende:

– Fra istiden tok slutt for 10.000 år siden, skjedde det en rask oppvarming frem til for ca. 8000 år siden  – det som kalles den forrige varmeperioden. Da var det ca. to grader varmere enn nå.

Hvis det da var to grader varmere enn nå uten at verden kokte over, hvorfor er da målet om å begrense varmeøkningen til 1,5 grad så viktig?

Kloden overlevet greit da den var varmere og i vikingtiden fra ca. 800 til 1200 i vår tid, grodde man korn på Grønland og alt var bare bra.

Og som det ble skrevet av Mathismoen, så var det fra istiden for 10.000 år siden til 8000 år siden en rask oppvarming på de 2000 årene, og da er neste spørsmål:

Hvor mange dieselbiler og kullkraftverk var det i disse 2000 år? Og hva var årsaken til at det ble mer CO2 i denne 2000 års-perioden, som i så tilfelle var hovedårsaken til at det gikk fra istid til varmeperiode?

Hvis det er slik alarmistene påstår, at økt CO2 fra 0,0040 % til kanskje 0,0048 % i atmosfæren skaper et problem med temperaturøkning, hvorfor hadde ikke de store variasjoner i CO2-mengde noen virkning på temperaturen i tidligere tider, men bare plutselig nå?

Mathismoen må gjerne svare på Carl I. Hagens kalddusj i våre spalter.

 

Se Hans Rustads intervju med Carl I. Hagen fra 3. september her:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.