Overfallet på 15-åringen startet foran bussholdeplassen ved Roskilde stasjon. Skjermdump Google Maps

En 15-årig gutt ble slått, sparket og truet av ti gjerningsmenn. Offeret ble også hånet og ydmyket under overfallet, som varte i 20 minutter.

Mens gutten ble sparket og slått i både hodet og kroppen, kom flere tilrop som «Jeg kan drepe deg på stedet!», «Si at du er min bitch!» og «Der er blod på hånden min på grunn av deg!» ifølge tiltalen.

Hendelsen fant sted i Roskilde i Danmark 31. januar. Det er nå tatt ut tiltale mot syv av guttene, som alle er i alderen 15-17 år. Påtalemyndigheten vil kreve utvisning for to av dem, skriver danske B.T.

To av deltagerne i overfallet var under den kriminelle lavalder på 15 år, og den siste gjerningsmannen har Midt- og Vestsjællands Politi ennå ikke fått tak i.

Overfallet begynte klokken 19.10. På et tidspunkt klarte 15-åringen å flykte, men ble innhentet av sine forfølgere.

Igjen ble han slått og sparket i hodet og på kroppen, og fikk flere kne i magen, både mens han stod og mens han lå nede.

Ifølge tiltalen truet en 17-åring ham: «Jeg kan sagtens kaste dig ud foran toget».

De syv er tiltalt for «vold av særlig rå, brutal eller farlig karakter i forening, samt trusler».

Når saken kommer for retten i november vil aktor også nedlegge påstand om at to av de tiltalte skal utvises med innreiseforbud i seks år.

 

Kjøp Klanen her!

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.