Politiet fører Zikrija Krkic inn i et rettslokale i Banja Luka under en dobbeltdrapssak som gikk for en bosnisk domstol i 2014–15. Stillbilde: YouTube.

Zikrija Krkic er i Drammen tingrett blitt dømt til 21 års forvaring for et dobbeltdrap med automatvåpen som ble begått i Bosnia-Hercegovina i 2014, melder NRK.

Dermed er et foreløpig punktum satt for denne rettsforfølgelsen av den bosniske islamisten med norsk statsborgerskap, som tidligere er blitt dømt til seks års fengsel for grov familievold mot sin kone og deres fem barn gjennom 23 år, og allerede satt fengslet.

Drapssaken ble først etterforsket av bosnisk politi. Deretter ble den iretteført i lagmannsretten i Bosnia-Hercegovina, hvor den nå domfelte mannen ble frikjent.

Frikjennelsen ble opphevet av Høyesterett i Republika Srpska i Bosnia-Hercegovina. Krkic reiste tilbake til Norge før saken på nytt kunne behandles i Bosnia-Hercegovina.

Den tidligere lastebilsjåføren og soldaten har bodd i Drammen med familien sin i flere år, og fordi mannen var norsk statsborger og ikke kunne utleveres fra Norge, ble saken overtatt av norske myndigheter i mai 2018.

Da Krkic, som deltok i krigen i eks-Jugoslavia, i Drammen tingrett ble dømt for familievold i 2017, gikk det frem av dommen at den åtte år gamle datteren fikk juling hvis hun gikk ut uten hijab.

 

Kjøp «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.