SIAN demonstrerer på Furuset senter i Oslo lørdag 15. august. De ble møtt av motdemonstranter som forsøkte å overdøve markeringen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Shakeel Rehman mener Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) må få lov til å arrangere sine demonstrasjoner.

Det er slik det er i et demokrati.

Det er et mye større problem at motdemonstrasjoner fører til farlige ordensproblemer. Han opplevde det selv som småbarnsfar nå i helgen i sitt lokalmiljø på Furuset i Groruddalen, som han mener ble omdannet til «en krigssone».


Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Ansvaret ligger tungt på politiske partier til venstre, mener Rehman:

Rødt, SV, MDG og Ap bør ta ansvar siden det er disse partiene som har tatt til orde for motdemonstrasjoner i bydelene. Lokalpolitikere bør kjenne sitt ansvar og ikke legge til rette denne typen motdemonstrasjoner, men heller lære barna toleranse, før en av dem blir skadet under kaoset, eller eventuelt selv utfører en voldelig handling som kan ødelegge livet deres. Flaks og eksemplarisk og tålmodig håndtering av politiet gjorde at ikke barn eller unge ble skadet.

Rehman bor på Furuset, han er menneskerettighetsaktivist, antirasist og leder Senter for sekulær intergrering (SSI).

Antirasistene utnyttet sint muslimsk ungdom 

 

 

Boka alle diskuterer om er «innafor» eller tvert om sier det som det er!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.