Nicolai Tangen avbildet foran Oljefondet/NBIMs kontorer i London. Foto: Nina E. Rangøy / NTB Scanpix

Leder Atle Sønsteli Johansen i LO juridisk mener påtroppende oljefondssjef Nicolai Tangen ikke har stillingsvern før han har tiltrådt i stillingen.

Dermed mener Johansen at Tangen må følge nye etiske regler dersom de blir vedtatt av Stortinget, eller fratre stillingen, enten på eget initiativ eller gjennom at han blir sagt opp, skriver Rett24.

LO-juristen stiller seg dermed uenig med konklusjonen i utredningen Finansdepartementet har bestilt om Tangen-ansettelsen. Johansen viser til en høyesterettsdom fra 2004, som gjaldt en lærer som ikke hadde den formalkompetansen som arbeidsgiver trodde han hadde. Dette ble oppdaget etter avtaleinngåelse, men før læreren tiltrådte i stillingen.

– De folkevalgte har den lovgivende, bevilgende og kontrollerende makt i Norge. Dersom Stortinget velger å stille nye etiske krav til stillingen eller fondet, kan Tangen velge å følge de regler Stortinget vedtar, levere inn sin oppsigelse, eller selv bli sagt opp. Det gjelder spesielt for ny leder, som ennå ikke har tiltrådt stillingen, og dermed ikke har opparbeidet seg noe stillingsvern etter loven, sier Johansen.

Les også:

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.