Benjamin Netanyahu på en pressekonferanse i Jerusalem om fredsavtalen mellom Israel og Emiratene, 13. august 2020. Foto: Abir Sultan / Pool via REUTERS / NTB scanpix

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier at det ikke er aktuelt å endre planen om å annektere deler av Vestbredden, tross avtalen med Emiratene.

– Det er ingen endringer i min plan om å utvide suvereniteten, vår suverenitet i Judea og Samaria, i full koordinering med USA, sa Netanyahu torsdag kveld.

Judea og Samaria er det bibelske navnet på den okkuperte Vestbredden.

Netanyahu sier også at Trump har bedt Israel vente med å innføre israelsk suverenitet over området, der palestinerne ønsker å etablere en egen stat, men bare midlertidig.

– Slik jeg har kommet med fred, vil jeg også komme med suverenitet. Jeg vil aldri oppgi våre rettigheter i vårt land, skriver Netanyahu i en Twitter-melding.

Emiratene har gått med på å normalisere forholdet til Israel mot at Israel stanser den planlagte annekteringen av Vestbredden. Avtalen ble kunngjort tidligere torsdag.

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.