Finansminister Jan Tore Sanner (H). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Finansminister Jan Tore Sanner (H) førte ikke referat av bekymringssamtalen han hadde med sentralbanksjefen om ansettelsen av Nicolai Tangen som oljefondssjef.

Sentralbanksjef Øystein Olsen ga detaljerte beskrivelser av samtalen med Sanner under mandagens høring i Stortingets finanskomité. I samtalen ga Sanner uttrykk for bekymring for at Tangen-ansettelsen kunne føre til kritikk.

Aftenposten skriver at Sanner imidlertid ikke skrev referat fra samtalen, men at finansdepartementet kun har «enkelte, interne nedtegnelser» av hva som ble sagt.

Avisen er blitt nektet innsyn i disse nedtegnelsene, og departementet opplyser at de ikke nødvendigvis er dekkende for samtalen.

– Samtalen skal protokollføres fordi den er en sentral del av saksbehandlingen. Da skal det skrives ned, og det er irrelevant om den har foregått skriftlig eller muntlig. En skal kunne hente ut viktige opplysninger i en sak i ettertid, sier jurist Kristine Foss i Norsk Presseforbund til Aftenposten.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂