Den ettertenksomme, intellektuelle Leon Fleisher er borte etter en uvanlig karriere. Allerede som 9-åring ble han elev av Artur Schnabel, og som ung var han den mest kjente av sin generasjons amerikanske pianister. På 1960-tallet tok livet en dramatisk vending da en nevrologisk sykdom førte til at han bare kunne bruke venstre hånd. Han ga imidlertid ikke opp musikeryrket, men konsentrerte seg om venstrehånds-litteraturen, direksjon og undervisning. Sent på 1990-tallet fikk han tilbake funksjonen i høyre hånd etter å ha gjennomgått eksperimentell behandling, og den teoretiske fordypningen han hadde gjort i den lange sykdomsperioden satte sine spor i form av et nytt abstraksjonsnivå i hans pianisme. Brahms’ første pianokonsert er Fleishers signaturverk, og her hører vi den med Boston-symfonikerne og Pierre Monteux i en innspilling fra 1954.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.