President Donald Trump er sammen med visepresident Mike Pence og andre i Det hvite hus den 3. august 2020, ved undertegningen av en presidentordre til beskyttelse av amerikanske arbeidere. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix.

USAs president Donald Trump har mandag undertegnet en presidentordre som forbyr føderale amerikanske etater å si opp amerikanske arbeidere for å erstatte dem med utenlandske. Amerikanske etaters ansettelser av utlendinger som kommer til USA på spesialistvisum, vil heretter bli gjenstand for stengere kontroll, melder Fox Business.

«President Trump will not tolerate lucrative federal contractors firing hardworking Americans in the pursuit of cheap foreign labor, like at the Tennessee Valley Authority,» White House Assistant Press Secretary Karoline Leavitt said.

She added: «Today’s Executive Order prevents this tragedy from occurring, encourages federal employers to hire Americans first, and yet again delivers on the President’s promise to secure jobs on the homeland.»

Presidenten undertegnet ordren mens han befant seg i et møte i Det hvite hus, der han lyttet til bekymringer fra amerikanske teknologiarbeidere.

Trump ga i samme forbindelse styreformannen for Tennessee Valley Authority sparken, etter at det statseide kraftselskapet hadde kunngjort at det ville outsource 20 prosent av IT-arbeidet til utlandet, opplyser Wall Street Journal.

«Hire American» har vært et tilbakevendende slagord under Trumps tid som president.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.