Samme dag som tech-mogulene svarte for seg til kongressrepresentanter, avslørte Breitbart at Google systematisk har fjernet Breitbart fra all søkeoptimalisering. Breitbart er kun tilgjengelig hvis man går direkte til siden, alle andre oppslag er lagt døde.

Allum Bokharis dokumentasjon er knusende. Den avslører et selskap som har erklært høyresiden krig. Men det er ikke en sensur som Google eller de andre tech-selskapene vedkjenner seg. Sjefene presenterte glansbilder for Kongressen. Når representanter konfronterte dem med maktmisbruk, som at Google stjeler ideer til andre selskaper, spilte Google-sjef Sundar Pichai dum og himmelfallen. Slikt hadde han aldri hørt om. Det måtte være feil.

Lederne for disse selskapene er så fulle av seg selv at de tror de kan gjøre hva de vil. De er overbevist om at de har retten på sin side.

Økonomisk og teknisk er de giganter. Menneskelig er de dverger. Det er pinlig å høre og se Marc Zuckerberg fortelle om hatespeech og hydroxyklorokin.

Google har brukt sin makt til å gjøre Breitbart usynlig.

Search visibility is a key industry measure of how findable a publisher’s content is in Google search. New data shows that Google has suppressed Breitbart’s search visibility by 99.7 percent since 2016.

Google vil strupe trafikken til Breitbart og samtidig ødelegges selskapet økonomisk.

Breitbart lå helt i toppen på søkestatistikken i 2016.

On April 4, 2016, Breitbart ranked in the top ten search positions (i.e., on the first page of Google search results) for 355 key search terms; but now, as of July 20, 2020, Breitbart ranks in the top ten search positions for only one search term. And, on April 4, 2016, Breitbart ranked in the top 100 search positions for 16,820 key search terms; but now, as of July 20, 2020, Breitbart ranks in the top ten search positions for only 55 search terms.

Moreover, organic Google search traffic to Breitbart (measured by unique visitors) is down 63 percent when comparing the first half of 2016 with the first half of 2020.

Google driver direkte intervensjon i folks tilgang til informasjon, stikk i strid med hva de sier.

Man ser av kurvene at noe drastisk skjer og det skjer ikke hos Breitbart. Det er Google som drar ut pluggen.

Googles angrep har skjedd i tre faser. Det mest intensive begynte i mai: Google vil sørge for at Trump ikke vinner gjenvalg og er villig til å bruke rå makt.

The first drop took place shortly after (and inferentially in response to) the 2016 election. The second took place in July of 2019. The third took place in May of this year, after which (1) unless a user types “Breitbart” into the search bar (and even then), they are highly unlikely to get any Breitbart content search results, and (2) Breitbart search results for “Joe Biden” and other Biden-related search terms have gone to zero. Even if you specifically search for Breitbart News headlines, you are unlikely to find them in Google search.

De som lar dette skje er Republikanerne. De kunne laget bråk. Sundar Pichai skulle ikke sluppet «levende» ut av høringen. Han skulle vært kjørt til veggs. Antikartellover skulle vært dratt frem.

Google og de andre viser at de ikke bryr seg om kritikk. Den preller av. Det må mye sterkere lut til.

Demokratene har brukt tre år på russisk påvirkning på valget og blir aldri ferdig med det. Nå griper Big Tech direkte inn i valget for å sørge for et bestemt utfall. Det møter liten kritikk. Det er en massiv påvirkning, men Republikanerne synes å godta det.

  1. mai hadde Breitbart 30.000 oppslag på Google om Biden. Fem dager senere var det null.

Breitbart News spoke to an SEO (Search Engine Optimization) expert, a 25-year industry veteran, whose job consists of analyzing traffic data from Google’s own website performance portal, Google Search Console.

The expert, who wished to remain anonymous, said he had never seen anything like this graph — and that it indicates highly probable manipulation on the part of Google.

“I’ve never experienced such a wholesale removal of rank and visibility on specific concepts on a site as I have seen being applied to Breitbart,” said the expert. “Removal is the key, not dropping in rank, which would be an organic devaluing. These ranks are just simply gone, overnight, while other topics have been untouched.”

“The sheer fact that there are thousands of pages of Breitbart content that reference Biden that were ranking before May 6, that now have no rank or impressions on search is a sign of manipulation, not algorithmic devaluing.”

Google står for et direkte angrep på demokratiet og det er bare begynnelsen. Kontoer stenges ned i et rasende tempo, og man kan bare tenke seg hva de vil gjøre hvis de skulle vinne valget.

 

Election Interference: Google Purges Breitbart from Search Results

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.