Forsvarsminister Mark Esper er i gang med en tilbaketrekking av styrke fra Tyskland. Yuri Gripas/Reuters/Scanpix

USA henter hjem 6.400 soldater fra Tyskland, og i tillegg flyttes 5.600 soldater fra Tyskland til andre steder i Europa.

Det bekrefter den amerikanske forsvarsministeren Mark Esper onsdag. Noen av soldatene vil bli flyttet til Belgia og Italia, mens andre kan bli stasjonert i Polen.

Den regionale tyske kringkasteren SWR melder at flere militæranlegg i delstatene Bayern og Rheinland-Pfalz berøres av planene. Flybasen i Spangdahlem i Rheinland-Pfalz og forlegninger i Vilseck og Grafenwöhr i Bayern antas å være blant dem.

USA har nesten 35.000 soldater i Tyskland, men president Donald Trump kunngjorde i juni planer om delvis tilbaketrekning. Trump har tidligere kritisert Tyskland for å ikke bidra nok i Nato.

I slutten av juni godkjente Trump en plan om å trekke ut 9.500 soldater fra Tyskland. Nå er altså antallet økt til 11.900.

I tillegg skal det amerikanske militære hovedkvarteret EUCOM flyttes fra Stuttgart i Tyskland til Mons i Belgia.

Flere Nato-forsvarsministre har uttrykt bekymring for beslutningen om å trekke tusenvis av soldater ut av Tyskland.

USA har i dag 36.000 soldater i landet. Tyskland er et knutepunkt for amerikansk virksomhet i Midtøsten og Afrika.

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.