Den drapsdømte 18 år gamle Abdirizak Abdimalek Osman var på permisjon fra en lukket ungdomsanstalt for å shoppe på et handlesenter. Osman ble enkelt befridd fra sine to ubevæpnede sikkerhetsvakter tirsdag formiddag ved at en taxi med to menn dukket opp og tok ham med seg.

18 år gamle Abdirizak Abdimalek Osman skjøt og drepte en 24 år gammel mann i en pizzarestaurant i Rinkeby i Göteborg da han var 16 år, i januar 2018. Han hadde allerede mange narkotikadommer på rullebladet. For dette drapet fikk Osman 3 år på ungdomsanstalt. Drapet ble fanget opp av overvåkningskameraer. Det har vært mange drap i gjengoppgjør i Rinkeby de siste årene.

Övervakningsbilder från mordet på pizzerian.

Siktelsen fra Solna Tingsrätt:

Fra ungdomsanstalten:

Osman var på permisjon sammen med to ubevæpnede sikkerhetsvakter for å shoppe på et handlesenter. Han ble enkelt befridd fra sine vakter tirsdag formiddag ved at en taxi med to menn dukket opp og tok ham med seg:

Plötsligt dök en taxi med två män upp och fritog honom framför ögonen på vårdarna.

Politiets pressetalsmann Christer Fuxborg sier at vaktene fikk beskjed av mennene om at det var best at de ikke gjorde noe:

– De här två vännerna som kommer fram till personalen där säger att det är bäst att de inte gör något. Så personalen vågar inget annat än att vara passiva.

Ifølge Aftonbladets kilder skal mennene i taxien har vært mellom 17 og 20 år. I beskrivelsen av mennene nevnes ikke etnisitet:

Den ena ska ha haft svarta kläder och svart keps. Den andra ska ha haft blå träningsoverall. Den mannen ska också ha varit kort och haft kraftig kroppsbyggnad.

Politiet aksjonerte ved flere adresser i Göteborg og har så langt arrestert fire personer.

Aftonbladet     GP      Expressen

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.