Eric Yuan, administrerende direktør for Zoom Video Communications på NASDAQ i New York, 18. april 2019. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB Scanpix

Zoom og LinkedIn føyer seg inn i rekken av nettselskaper som pauser behandling av forespørsler om tilgang til brukerinformasjon fra Hongkongs myndigheter.

I likhet med Google, Twitter, WhatsApp, Facebook og Telegram, som allerede har gjort det samme, viser selskapene til bekymring over Kinas nye nasjonale sikkerhetslov for regionen.

En talsperson for videotjenesten Zoom sier selskapet vil holde situasjonen under oppsyn og vurdere «eventuelle råd fra USAs regjering», ifølge medier i Hongkong tirsdag.

I en epostutveksling som er blitt delt på Twitter, opplyser en kommunikasjonsmedarbeider i LinkedIn at selskapet har suspendert samarbeid med rettsvesenet i Hongkong mens de «gjennomgår den nye loven».

I tråd med loven kan myndighetene legge inn forespørsel fra en «relevant tjenesteleverandør om å tilby identifikasjonsdokumenter eller assistanse med dekryptering» ved behov. (NTB)

 

Les også:

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.