Demokratiforkjemperne Joshua Wong, Sunny Cheung og Nathan Law møtte media i Hong Kong 3. juni.  Nå har Nathan Law (t.h.) flyktet fra Hongkong i frykt for rettsforfølgelse. Foto: Reuters / Tyrone Siu / NTB Scanpix

Den framstående demokratiforkjemperen Nathan Law sier han har flyktet fra Hongkong for å unngå rettsforfølging etter innføringen av Kinas nye sikkerhetslov.

Law sier på Twitter tidlig fredag at han velger å fortsette sitt arbeid fra utlandet framfor å risikere straffeforfølging i Hongkong.

Han opplyste ikke om hvor han har reist av hensyn til sin egen sikkerhet.

– Ingen i Hongkong har illusjoner om at Beijing har noen som helst intensjoner om å respektere og overholde sine løfter til oss, skrev Law.

Den nye sikkerhetsloven som Kina innførte for Hongkong tirsdag, retter seg mot handlinger som kinesiske myndigheter mener kan splitte Kina og undergrave statsmakten, samt terrorhandlinger og annen oppførsel som truer nasjonal sikkerhet.

– Massepågripelsene startet allerede første dag den nye sikkerhetsloven trådte i kraft, påpeker Law.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.