EU-kommisjonen bad mandag om unnskyldning for at kommisjonspresident Ursula von der Leyen hadde deltatt i en valgkampvideo i favør av det kroatiske regjeringspartiet i forkant av parlamentsvalget i Kroatia søndag.

Det melder Deutsche Welle.

Von der Leyen, a former German defense minister, appeared in a promotional video clip with other figures from the EU’s center-right European People’s Party, in an ad posted over the weekend by the Croatian Democratic Union (HDZ).

En rekke prominente medlemmer av EPP-gruppen deltok i videoen, der von der Leyen figurerte med EU-flagget og kommisjonsbygningen i bakgrunnen:

The video also featured Ireland’s former prime minister Leo Varadkar, ex-European Council president Donald Tusk, German Defense Minister Annegret Kramp-Karrenbauer and Austrian Chancellor Sebastian Kurz all saying the words «Safe Croatia.»

Von der Leyens opptreden var imidlertid i strid med nøytralitetsreglene som gjelder for EU-kommisjonens medlemmer.

However, the code of conduct for members of the European Commission states that they «shall abstain from making public statements or interventions on behalf of any political party or organization of the social partners of which they are members,” except for when they stand for election or participate in a vote.

Med denne partiske opptredenen setter von der Leyen tilliten til kommisjonen på spill, kommenterer den tyske sosialdemokratiske EU-parlamentarikeren Jens Geier.

 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.