Jon Engen Helgheim (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Politiets sikkerhetstjeneste har pågrepet en mann i begynnelsen av 20-årene for trusler mot Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim.

Mannen, som ble pågrepet av PST i går, skrev at Helgheim måtte «slutte å snakke dritt», ellers  ville den beryktede gjengen Young Bloods ta affære.

Det skal ha blitt gjort «våpenrelaterte funn» i boligen til den siktede mannen, skriver Nettavisen.

– Jeg er ikke lettskremt, men å forsøke å true politikere til ikke å si sin mening er ikke greit, sier stortingsrepresentanten Jon Helgheim.

– Han sendte meg en melding som inneholdt klare trusler. Han påpeker at jeg ikke er medlem av regjeringen og ikke har livvakter og at jeg må slutte å snakke dritt. Hvis ikke vet han hva Young Bloods skal gjøre med meg.

PST bekrefter pågripelsen overfor Nettavisen. Mannen ble fredag ettermiddag varetektsfengslet for fire uker.

Meldingen Helgheim mottok på messenger 15. juni.

– Jeg har vært forberedt på slikt siden jeg ble valgt inn på Stortinget; at det ville bli tøffe sak. Jeg takler dette greit, jeg lar meg ikke skremme, men det er klart at familien ble redd og at jeg tenker mye på det, sier Helgheim til VG.

 

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.