Den lille havfrue utsatt for hærverk 3. juli 2020. Ritzau Scanpix/Niels Christian Vilmann via REUTERS /NTB

Den lille havfrue er igjen blitt utsatt for hærverk. Denne gangen er hun blitt tagget med «Racist Fish» og fått brystvortene dekket til med klistremerker fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). På klistremerkene ser vi tegnet for hannkjønn Psykobog – sponset av N.F.S. Grundtvigs Fond. DUF Initiativ – støtte. Det er uklart hva pastor og filosof Nikolaj Frederik Severin Grundtvig har med saken å gjøre. Politiet er usikre på motivet for hærverket:

– Vi kan bekræfte, at der er malet med spraymaling på stenen. Det er ikke klart for os, hvad motivet er, sier vaktsjef Jesper Frandsen til TV 2 Lorry.

Flere statuer både i Danmark og andre land er blitt sprayet med grafitti i det siste.

Den 21. juni fikk en statue i Nuuk i Grønland av den danske-norske misjonæren Hans Egede rød maling helt over seg. På statuen ble det skrevet ‘Decolonize’. En annen statue av Hans Egede i København ble natt til tirsdag også griset til med rød maling og teksten ‘Decolonize’. Også en byste av den danske polarforskeren Knud Rasmussen ved Hundested Bibliotek fikk rødmaling over seg for tre dager siden.

Den lille havfrue hadde også fått klistremerker på brystvortene. Ritzau Scanpix/Niels Christian Vilmann via REUTERS/NTB

Denne lille statuen er blitt et symbol på frihet i Danmark. Hun er tidligere både blitt tildekket med islamske klær og også halshogd. Hun fikk også rødmaling over seg i en kampanje mot hvalfangst i 2017:

 

TV2lorry.dk     Jyllandsposten

 

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.