Robert Menendez har gravd opp et flygeblad fra 1994, men har selv en del å svare for som er mer alvorlig. Foto: Erin Scott/Reuters/Scanpix

Mark Burkhalter, som er utpekt som ny ambassadør til Norge, blir av en Demokratisk senator anklaget for et rasistisk flygeblad så langt tilbake som i 1994.

Men senator Robert Menendez ble selv tiltalt for korrupsjon og fikk en alvorlig skrape i lakken av Senatets etikkomite. Hans ord har derfor ikke den helt store vekt.

Kravet om å droppe Burkhalter kommer etter at det er oppdaget at rettspapirer fra 1994 kobler ham til et politisk flygeblad med rasistisk innhold, skriver Washington Post.

Spørsmålet er ikke svart-hvitt sto det på flygebladet, der ordet «hvitt» sto over Burkhalter, mens «svart» sto over en karikatur av hans svarte motkandidat Gordon Joyner. Joyners trekk var gjort mørkere, og han var tegnet med en afrofrisyre, store øyenbryn og et forvrengt øye. De to kjempet om vervet som ordfører i et fylke nordvest i delstaten Georgia.

Joyner gikk til sak for ærekrenkelser og godtok til slutt et forlik som inkluderte en hemmelig utbetaling og en skriftlig beklagelse fra Burkhalter og tre andre menn.

Burkhalter nevnte ikke sin del i saken til Senatets utenrikskomité, ifølge et brev fra den fremste demokraten i komiteen.

– Disse handlingene bør diskvalifisere enhver fra å få Senatets godkjenning. Jeg ber derfor om at nominasjonen trekkes umiddelbart, skriver Robert Menendez i brevet, som er sendt til stabssjefen i Det hvite hus. (NTB)

Det virker usannsynlig at Det hvite hus skulle etterkomme kravet.

 
 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.