AP får 20,8 prosent på en ny partimåling. Man må tilbake til valget i 1906 for å finne lavere oppslutning. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Støre skylder på korona etter at Arbeiderpartiet kun får 20,8 prosent oppslutning på en fersk partimåling

På en måling som Kantar har gjennomført for TV 2 får Jonas Gahr Støre og partiledelsen i Ap 20,8 prosent oppslutning på julimålingen. Det er en nedgang på 2,7 prosentpoeng fra mai.

– Det er et dårlig tall, men det har vært en utrolig spesiell tid, så jeg skriver det på den store «korona-kontoen», sier Ap-lederen til TV 2.

Støre mener hovedforklaringen på den lave målingen er at AP havner i skyggen av regjeringen som har fått fronte løsningene på koronakrisen.

Høyre på sin side får 27.7 prosents oppslutning – opp med 0,4 prosentpoeng – og partileder Erna Solberg sier hun tror det er en 50-50-sjanse for en tredje periode i regjering. Hun kjøper derimot ikke forklaringen til Støre.

– Jeg opplever at juni-måneden har vært en mer vanlig politisk måned med andre saker enn bare håndteringen av Covid-19. Det han sier er ikke representativt for denne perioden, sier Solberg.

Blant de resterende partiene går Frp ned med 1,3 prosentpoeng til 10,6 prosent. Senterpartiet går tilbake med 1,1 prosentpoeng til en oppslutning på 12,7 prosent. SV ender på 8,1 prosent, fram 0,8 prosentpoeng.

Høyres regjeringskollega Venstre går fram med 1,3 prosentpoeng til 2,9 prosent, men fortsatt langt under sperregrensen, mens KrF ender på 3,9 prosent, også det så vidt under sperregrensen med en framgang på 0,4 prosentpoeng.

Rødt og Miljøpartiet De Grønner ender på henholdsvis 5,8 og 5,2 prosent – en oppgang på 1,1 prosentpoeng for Rødt og 0,4 for MDG.

 



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.