Noen av de våpendelene som U.S. Customs and Border Protection beslagla i Louisville, Kentucky. Foto: USCBP

Amerikanske tollmyndigheter har beslaglagt deler til 10.800 automatvåpen, sendt fra Shenzen i Kina til en mottaker i Florida. Forsendelsen var merket som stålrørs-prøver. Det siste året har det skjedd en enorm økning i slike forsøk på våpensmugling fra Kina.

Beslaget skjedde i mai i år, men ble først nylig offentliggjort på hjemmesidene til US Customs and Border Protection, som er en del av Homeland Security.

The shipment was seized on May 22. Officers inspected the item, which was arriving from Shenzhen, China, destined for a residence in Melbourne, Florida. The parcel was manifested as containing 100 Steel Pin Samples. This is a common practice of smugglers manifesting the contraband as a harmless or a legitimate commodity in hopes of eluding further examination.

Beslaget settes nå i sammenheng med de pågående lavintensitetskonfliktene mellom USA og Kina.

Forrige uke avslørte FBI-direktør Christopher Wray at byrået aktivt ser på mulighetene for utenlandsk innflytelse eller innblanding i protest-aksjonene som har florert i USA etter drapet på Floyd George i Minneapolis i mai.

– Vi ser nøye på utsiktene til utenlandsk innflytelse eller utenlandsk innblanding i alle protestaktivitetene,» sa han, og la til FBI har over 2000 aktive undersøkelser som spores tilbake til kinesiske  myndigheter. (IBT)

Ifølge den amerikansk-baserte men kinesisk-eide opposisjonsavisen, Epoch Times, som har utgaver på flere språk, har det amerikanske tollvesenet hatt en kraftig økning i beslag av våpen-teknisk materiale som er forsøkt smuglet inn fra Kina.

Customs officers have seized a total of nearly 5,300 illicit gun part shipments in fiscal year 2020, dwarfing the 78 shipments seized in 2019 and 31 shipments in 2018, according to CBP statistics obtained by The Epoch Times.

Totalt har tollere har totalt beslaglagt nesten 5.300 forsendelser med ulovlig våpendeler så langt i 2020. Det er en voldsom økning i forhold til de 78 forsendelsene som ble beslaglagt i 2019, og de 31 beslagene i 2018, ifølge CBP-statistikk innhentet av The Epoch Times.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.