USA: Politimannen klarer ikke å la være å le når han forteller om venstreaktivistene som krevde politibeskyttelse til demonstrasjonen for å avvikle all finansiering til politiet. Skjermdump Twitter

Venstreaktivister krevde politibeskyttelse til en demonstrasjon de skulle gjennomføre for å avvikle politiet. Videoen av den lattermilde amerikanske politimannen som forteller om hendelsen har gått viralt etter at den først ble publisert på TikTok.

– Jeg kom på jobb i morges og vi ble informert om at det ville bli gjennomført en demonstrasjon for å fjerne finansieringen av politiet, sier politimannen.

Mens han ler fortsetter han:

– Ikke noe problem, jeg liker demonstrasjoner. Det er bare det at de ba politiet om å være til stede, for deres sikkerhet. På arrangementet for å avvikle politiet. Jeg tuller ikke, sier politimannen.

Kravene om å legge ned politiet ved å stoppe all finansiering har spredd seg  i USA etter at George Floyd døde under pågripelse av politiet i Minneapolis. I Minneapolis har byrådet kunngjort at de går med på kravene og vil avvikle byens politistyrke.

– Vi forplikter oss til å demontere politiet slik vi kjenner det i byen Minneapolis, og til å gjenoppbygge en ny modell for sikkerhet som faktisk holder våre lokalsamfunn trygge, uttalte Lisa Bender, leder for byrådet i Minneapolis til CNN.

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!