Erdogan liker ikke uavhengige organisasjoner og forsøker å underlegge dem statlig.  kontroll. Advokater er samlet utenfor Advokatforeningen i Istanbul for å protestere mot at senior-advokater ikke får marsjere til Ankara for å protestere mot en ny lov som regulerer advokatforeninger i Tyrkia. Foto: Murad Sezer/Reuters/Scanpix

En domstol i Istanbul startet onsdag behandlingen av en sak mot sju tyrkiske journalister etter at de skrev om tyrkiske etterretningsagenters død i Libya.

Journalistene er tiltalt for å ha røpet statshemmeligheter etter at de skrev om begravelsen til offiserene, som skal ha blitt drept i Libya. Tiltalen omfatter reportasjer, innlegg på sosiale medier og et TV-innslag fra en begravelse, som ble holdt i Tyrkia. Den regjeringskritiske TV-kanalen Oda beskyldes for å ha skaffet seg opptak fra en pressekontakt i lokale myndigheter.

Seks av journalistene har sittet i varetekt siden mars. Den sjuende befinner seg i Tyskland og stilles for retten in absentia. En statstjenestemann er også tiltalt i saken. Påtalemyndigheten ber om opptil ti års fengsel for brudd på landets etterretningslover.

Tyrkia støtter den FN-støttede regjeringen i hovedstaden Tripoli, som kjemper mot opprørsgeneralen Khalifa Haftar. Tyrkerne har sendt militært utstyr og personell til å drive opplæring i Libya.

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.