Ett spekter skremmer vannet av politikerne – omfattende uroligheter i europeiske byer. Det skjedde i Stuttgart i helgen: Totalt lovløse tilstander. Politiet er maktesløse. Forrige helg var det Dijon i Frankrike.

Politikerne vet at de har skapt tilstander som de ikke lenger kontrollerer. De har lagt begrensninger på politiet som gjør at de hurtig vil miste kontrollen.

I USA har vi de siste ukene sett dette utspille seg: Vold og anarki. Ett faktum unngår publiums oppmerksomhet: Det skjer i Demokratisk styrte byer og delstater. Hvorfor må det holdes skjult? Fordi de vesteuropeiske landene har eliter som er Demokratiske i hodet: Make love not war.

Denne liberale eliten har overbevist seg selv om at alle mennesker på bunnen vil det samme. De forveksler likhet, likeverd og menneskenaturen. De tar feil av den franske revolusjonens idealer og menneskenaturen.

I takt med avkristningen oppdager stadig flere hva som er kristendommens grunnlag: En oppfattelse av menneskenaturen som uforbederlig: Mennesket gjør onde ting. Titt på De ti bud: Du skal ikke….stjele, bedrive hor osv. Mennesket må holdes i sjakk. Helst med indre kontroll. Men også ved ytre trykk: Lover og domstoler. Politi.

I de landene våre nye innbyggere kommer fra er det mest pisk og den indre moralen tillater eller sogar oppfordrer til vold.

Hvordan kan mennesker med en slik bakgrunn forventes å bli integrert i våre samfunn?

Likevel: Femti år med masseinnvandring og eliten står fortsatt på stedet hvil. Den har ikke tatt inn over seg konsekvensene av sin egen politikk. Den er kognitivt – erkjennelsesmessig – ute av stand til det.

Demokratene i USA har reagert på de samme problemene med å gå til venstre og bli sosialister. Det appellerer til minoriteter og unge: Penger blir gratis.

Renta ligger på null og det trykkes penger som aldri før. Det kan skape forestillinger om at ordtaket er feil: Det finnes en gratis lunch.

Men i dette ligger en appell til rebellen om at det er mer moro å ta enn å få. Unge mennesker har fått smaken på å smadre butikker og plyndre. Ingen har for alvor stoppet dem. Mediene og Demokratene har vært mer opptatt av å arrestere Trump for noe han sier han gjerne skulle gjort, men ikke har fått anledning til: Sette inn de militære.

For ikke-europeisk ungdom – mange er født i Europa – har opptøyer en ekstra dimensjon: Det er et opprør mot et samfunn de ikke respekterer.

Det sies ting i moskeer som ikke akkurat holder dem tilbake. Men hverken mediene eller politikerne er interessert i å forfølge den tanken.

Et regime som ikke ønsker å vite, styrer mot ukjent farvann.

En lite påaktet forhold er at opptøyer kan utløses av konflikter mellom innvandrergrupper. I Dijon var det en arabisk narkohandler som hadde plaget en tsjetsjensk 16-åring. Tsjetsjenerne er voldelige. Albanerne er de mest voldsberedte i Vest-Europa. Forholdet mellom kurdere og tyrkere er spent.

Politikerne virker å ha null innsikt i hva vold gjør med et fredelig, livsnytende samfunn som vårt, hvor det er så mye lavthengende frukt: Kriminaliteten blomstrer. Ett særtilfelle er Sverige hvor bomber er blitt et vanlig våpen i kampen mellom kriminelle.

Mediene har en egen evne til å utdefinere det ubehagelige. Sverige er «fasansfullt», det er uhyggelig. Det er ikke vanskelig å følge Sverige for den som vil. Men mediene vil ikke.

De store ansamlingene av uintegrerbare grupper åpner ikke bare for vold i stor skala. Det innebærer også at deres hjemland har direkte påvirkning på voldsnivået i våre land.

I helgen kom det opplysninger om at krigsherren i Tsjetsjenia, Ramzan Kadyrov, hadde blandet seg inn i opptøyene i Dijon: Kadyrov sendte ut en erklæring på appen Telegram hvor det het at fransk politi ikke gjorde jobben og pågrep de afrikanske narkohandlerne, så tsjetsjenerne måtte rydde opp selv.

Det strømmet til tsjetsjenere fra andre deler av Frankrike, Belgia og Tyskland. Opptøyene var dermed en maktdemonstrasjon.

Det er også opptøyene i andre byer: I Tyskland har det vært mange tilfeller der hundrevis av ungdommer angriper politiet. Det er et forsøk på å trenge politiet tilbake.

Det er gått sport i å filme plyndringene og angrep på mennesker, sivile eller politi. Det er som nye rap-videoer, bare at dette er the real thing. Mer moro.

Videos filmed by youths on the anarchic front lines were shared widely on social media, some with rap music accompaniments.

One clip showed a lone officer being kicked to the ground as he attempted to arrest another man while being surrounded by a baying mob. (Stuttgart)

I Duisburg har klanene gitt politiet klar beskjed: Dette er vårt område, hold dere unna. Politifrie områder er selvsagt i de kriminelle klanenes interesse.

Igjen ser vi at mediene befrir politikerne for bevissthet om hva som holder på å skje. Befolkningen blir segregert og ute av syne ute av sinn. Det gjelder spesielt for eliten innen stat og næringsliv. Først når butikker i hovedgatene plyndres, får befolkningen sjokk. Men dette har bygget seg opp over lang tid, for den som vil vite.

I Stuttgart ropte ungdommene Allahu Akbar mens de vandaliserte og plyndret.

Europeiske medier har nærmest gasset seg i rasismen i USA. Er det et subtitutt for en nagende følelse av at de selv ikke har kontroll?

I Europa er det både kultur og religion som fyrer opp under de fiendtlige holdningene.

Hvis Europa får sitt George Floyd-øyeblikk kan det bli styggere enn i USA.

Vi er på god vei.

 

 

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.