Tavle

En politimann havner i basketak med en mann som skal pågripes. Begge havner på bakken, og politimannen roper om hjelp. Folk strømmer til.

Det siste tilskuerne gjør, er å hjelpe politimannen. De er derimot opptatt av å filme hendelsen, noen tar selfies, og enkelte går til angrep på politimannen og sparker ham i hodet.

Dette er scener fra et alvorlig sykt samfunn. Det er ingen ryggmargsrefleks som avstedkommer bistand til politiet, ved at for eksempel et par-tre personer hjalp til med å holde arrestanten fast. I stedet er det posering, meg-meg-og-bare-meg samt angrep på politiet som danner verdigrunnlaget for disse menneskene som stimler sammen.

All cops are bastards! er et av slagordene som går igjen i den senere tids demonstrasjoner. Her etterleves det til fulle. Disse tanketomme individene ringer sikkert ikke politiet den dagen de trenger hjelp …

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!