Det var i forbindelse med en brann i en leilighet at nødetatene ble forstyrret av flere beboere i området. Politiets opplysninger går ut på at mellom 80 og 90 personer var på stedet, hvorav noen opptrådte truende. 

– Når nødetatene kommer er det mye folk. Noen bråker og begynner å rote med hendelseslederen på stedet, sier Peter Adlersson, pressevakt ved politiet i region Vest.

Snart ble flere politipatruljer tilkalt for å bistå nødetatene. Men så ble også politifolk antastet.

– Da politiet kommer, blir to personer spyttet på. I forbindelse med en pågripelse er det også en politimann som blir bitt og får et sår.

Tre personer er pågrepet. To av dem er mistenkt for vold mot tjenestemann. Den tredje – han som bet en politimann – er mistenkt for vold mot betjent, voldelig motstand og blålys-sabotasje.

Peter Adlersson synes det er beklagelig at slikt skjer.

– Det er trist at folk går etter blålyspersonale som er der for å hjelpe en person som er skadet, sier han.  Det vanligste er at man blir møtt med steinkasting på vei til et arrangement eller på vei bort. Men her er det en eldre person som tok fyr i leiligheten og vi er der for å hjelpe. Jeg synes det rett og slett er en begredelig måte å prøve å hindre blålyspersonale i å gjøre jobben sin, sier han.

Ingen ble skadet i brannen, men leiligheten beskrives som fullstendig utbrent. 

Det er uklart om ytterligere personer kan være mistenkt for forbrytelser i forbindelse med hendelsen. Med politiet på stedet fikk nødetatene jobbe uforstyrret med brannen. 

Brannen skal ha startet i forbindelse med popcorn.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.