OBOS-emblem på blokk ved Carl Berners plass i Oslo. Foto: Kimsaka / Wikimedia Commons.

Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj pålegger ansatte som har deltatt i «Black Lives Matter»-demonstrasjonen å bli hjemme i ti dager. – Det er prisen du må betale, sier han til Dagens Næringsliv.

I en melding til de ansatte, skriver han:

Obos anbefaler ansatte som utgangspunkt å ikke delta som følge av risiko for smitte av Covid-19. Det er umulig å følge smittevernreglene når tusenvis av mennesker samles. I Obos heier vi på ytringsfrihet og kampen mot rasisme og for mangfold. Men vi må ikke glemme at Covid-19 fortsatt er en stor trussel mot liv, helse og vår økonomi. Har du deltatt eller planlegger å delta så har du full karantene fra alle Obos sine kontorer og arbeidssteder, dvs hjemmekontor i 10 dager.

Kjørberg Siraj anbefaler alle som har brutt smittevernregler og i stedet demonstrert, om å praktisere karanteneregler privat. Boligbyggelaget Obos har rundt 1700 ansatte i Norge, og nesten 1000 i Sverige.

 

Forhåndsbestill «Islamismen i Sverige» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.