Det er ikke første gang politiadvokat Haris Hrenovica markerer seg negativt i Hagen-saken. Da Høyesterett forkastet politiets anke og løslot Hagen fra varetekt, ville Hrenovica arrestere ham igjen på vei ut av fengslet. Da satte statsadvokaten foten ned. Foto: Ørn Borgen/Scanpix

Tom Hagens advokat, Svein Holden, reagerer meget sterkt på at politiadvokat Haris Hrenovica kaller hans klient lite samarbeidsvillig.

Det var på et spørsmål fra TV2 at Hrenovica svarte:

– Gjennom store deler av etterforskningen har politiet opplevd Tom Hagen som utfordrende å samarbeide med. Vi ønsker ikke å utdype dette nærmere nå, skriver politiadvokat Haris Hrenovica i en epost til TV 2.

«Utfordrende» er en pen måte å si på at Hagen er lite samarbeidsvillig og vanskelig å ha med å gjøre.

Hagens advokat finner karakteristikke uhørt.

– Jeg er overrasket. Eidsivating lagmannsrett har slått fast at det ikke er skjellig grunn til å mistenke Tom Hagen for noe som helst. Da synes jeg det er fullstendig uhørt av lederen for politiets etterforskning å gå ut med slike negative karakteristikker av min klient. Jeg forventer at det ikke skjer igjen, sier Holden.

– Hagen har bidratt på alle mulige måter under etterforskningen, og det vet politiet, legger Holden til.

Tabloidavisene fortsetter sitt kjør og har Hagen på forsiden flere ganger i uken. Ondag hadde både VG og Dagbladet Hagen over hele forsiden. De serverer nye teorier som om et gjennombrudd lurer rett rundt hjørnet.

Mediene har igjennom sin dekning skapt et inntrykk av at de driver saken sammen med politiet.

Det kan gå ut over rettssikkerheten.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.