Et kommende radarpar?  Joe Biden og amy Klobuchar. foto: REUTERS/Elizabeth Frantz

Joe Biden har bedt Amy Klobuchar gjennomgå en granskning for å bli klarert slik at hun eventuelt kan bli hans visepresidentkandidat. Det knytter seg stor spenning til hvem han vil velge til en slik rolle.

Det er NTB som opplyser om dette, basert på meldinger fra CBS og flere andre amerikanske medier torsdag.

Klobuchar forsøkte selv å bli Demokratenes presidentkandidat, men nådde ikke opp.

Hun er nå en av flere mulige visepresidentkandidater for Biden, som etter alt å dømme blir Donald Trumps utfordrer i høstens valg. Hvem Biden velger å gå sammen med, kan bli svært avgjørende for valgkampen.

Mange mener at valget av visepresidentkandidat denne gangen, kan komme til å bli ekstra viktig. Dette med utgangspunkt i usikkerheten som er oppstått omkring 77-årige Joe Bidens helsetilstand. Det har vært et tema i ledende amerikanske medier.

Under slike omstendigheter er det større sannsynlighet enn ellers for at vaIget av visepresidentkandidat i praksis blir valget av president for en større eller mindre del av den aktuelle fireårsperioden.

Velgerne må da eventuelt ta stilling til tanken om president Amy Klobuchar.