Totalt har nå 5.380 personer fra 45 land gått sammen om å saksøke myndighetene i Østerrike for dårlig håndtering av koronaviruset. Av disse er 42 nordmenn. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix

Etter det massive utbruddet av koronavirus blant skiturister i delstaten Tirol i Østerrike, har nå 5.380 personer fra 45 land har gått sammen i et søksmål.

42 nordmenn er blant dem som har meldt seg til søksmålet mot myndighetene i Østerrike på grunn av håndteringen av koronautbruddet i skibyen Ischgl, skriver VG.

Det er den østerrikske forbrukerorganisasjonen Verbraucherschutzverein (VSV) som organiserer søksmålet, og som tidligere har oppfordret skiturister til å melde seg.

Blant de saksøkte er delstaten Tirol, lokale helsemyndigheter, guvernør Günther Platter, borgermestrene i Ischgl og Sölden, samt private bedrifter tilknyttet skiturist-næringen. Deriblant den mye omtalte baren Kitzloch i Ischgl.

Ischgl, som ligger i Tirol, blir regnet blant hovedkildene til spredningen av koronaviruset i Norge.

Totalt er det 696 påviste smittetilfeller i Norge som kan spores tilbake til Østerrike.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.