De tre barnas bistandsadvokat, Ståle Kihle. Foto: Heiko Junge/Scanpix

Drapssiktede Tom Hagens barn mener politiet er for ensidig i etterforskningen av forsvinningen av Anne-Elisabeth Hagen og har så langt nektet nye politiavhør.

De tre voksne barna til Tom og Anne-Elisabeth Hagen mener faren, som er siktet for drap, er uskyldig og at politiets drapsetterforskning begrenser sjansen for å finne moren, skriver Romerikes Blad.

– De er sterkt bekymret for at politiet fortsetter i det sporet de åpenbart har låst seg i nå og tydeligvis har vært i veldig lenge. Det er at Tom Hagen er gjerningsmannen. Dette er de overbevist om er feil, og de er sterkt bekymret for konsekvensene dette har for saken, sier familiens bistandsadvokat Ståle Kihle til avisen.

Politiet har bedt om nye avhør av de tre, men de har takket nei til å snakke med politiet etter at faren deres ble siktet for drap, skriver VG.

– Barna ville ikke avhøres i forrige uke, og det vil fremover være naturlig for dem å vurdere om det er nødvendig for dem å forklare seg ytterligere. De har allerede avgitt mange politiforklaringer, sier Kihle til avisen.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Lørenskog 31. oktober 2018, og familien mener politiet burde lett etter henne.

Politiet har ikke svart på kritikken fra familien, men statsadvokat Kirsti Guttormsen sier hun har full tillit til etterforskningsledelsen i Lørenskog-saken.

– Etterforskningen har vært bredt anlagt siden starten, noe den fortsatt er. Politiet har utferdiget og opprettholdt siktelser i saken, og etterforskningen pågår fortsatt, sier Guttormsen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.