Nytt

Arkivfoto: Paul Hanna / Reuters / scanpix

Spansk politi sier de har pågrepet en marokkansk mann som er mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep i IS’ navn.

Pågripelsen skjedde i Barcelona, med støtte fra amerikanske FBI og Marokkos sikkerhetsstyrker, opplyser den nasjonale politistyrken Guardia Civil. De sier de har fulgt den mistenkte mannen i fire år, men at «radikaliseringsprosessen» hans har akselerert under koronakrisen.

Etterforskerne tror han har blitt motivert av oppfordringer fra ekstremistgruppen IS der de ber følgere utføre angrep der de bor. På sosiale medier har mannen ifølge politiet «offentlig erklært» sin lojalitet overfor IS og sitt hat mot vestlige land.

Politiet frykter mannen planla et angrep i Barcelona, enten med kniv eller bil, etter at de så ham bryte smittevernreglene og bevege seg rundt i byen. De mener han kan ha vært på utkikk etter et mål å angripe