Spansk politi har i samarbeid med Europool pågrepet fem algeriere i Madrid og Barcelona som mistenkes for terrorplanlegging.

Politiet har fulgt med på flere av personene siden desember 2020, da myndighetene oppdaget at et IS-medlem hadde tatt seg inn i Spania. Han og to andre ble pågrepet i januar i år, mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep.

Etterforskningen ledet fram til en mann i Algerie, kjent som «Sheikh», som angivelig er lederen av terrorcellen. «Sheikh» hadde blitt pågrepet i Tyrkia i 2016 da han prøvde å tilslutte seg IS. Etter at han ble løslatt, skal han ha reist til blant annet Malaysia, Tanzania og Algerie der han angivelig rekrutterte personer til jihadistnettverket.

I mars 2021 plukket spanske myndigheter opp at «Sheikh» hadde tatt seg inn i landet og fulgte med og kartla nettverket. Han ble pågrepet sammen med de andre fire mistenkte jihadistene da de prøvde å kjøpe et kalashnikov-gevær, ifølge Europol. Under ransakelsen fant politiet flere macheter og store mengder ammunisjon.

 

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.