Flyplassen i Palma på Mallorca måtte stenges i nesten fire timer da flere passasjerer stakk av fra flyet etter en nødlanding.

Flyet var på vei fra Marokko til Tyrkia, men ble omdirigert til Mallorca fredag på grunn av en angivelig medisinsk nødsituasjon fredag, opplyser spansk politi.

Under evakueringen av den påståtte syke passasjeren, benyttet rundt 20 passasjerer seg av sjansen og tok beina fatt da flyet sto på rullebanen.

Etterforskernes hypotese er at den påståtte medisinske nødssituasjonen var iscenesatt slik at folk kunne ta seg ulovlig inn i Spania, skriver avisen El Pais.

Den angivelig syke passasjeren ble fraktet til sykehus, der han ble erklært frisk og ved god helse. Han ble pågrepet for å ha medvirket til ulovlig innvandring, skriver avisen. En passasjer som fulgte med den angivelig syke reisende til sykehuset, forsvant også, ifølge avisen.

I tillegg til den angivelig syke passasjeren, er fem andre personer pågrepet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.