Tre menn er siktet for å ha levert våpen til en av de tre jihadistene bak angrepet mot satirebladet Charlie Hebdo og en jødisk butikk i Paris i 2015.

Én av mennene er siktet for å være tilknyttet forsyningen av våpen til angrepet mot butikken. De to andre anklages for å ha smuglet våpen mellom Belgia og Frankrike.

Siktelsene kommer etter at fransk politi onsdag arresterte ti personer øst i Paris i forbindelse med etterforskningen av tidligere angrep i landet. Tolv personer ble drept i angrepene i 2015, fire av disse i butikk-angrepet.

Sju personer har hittil blitt siktet for de to terroraksjonene. Angriperne hadde tilgang på et større antall våpen, inkludert våpen fra Slovakia. Etterforskere jobber nå med å finne ut hvordan jihadisten Amedy Coulibaly, som sto bak butikk-angrepet i 2015, fikk tak i våpnene. (NTB)

Brussel-terroren

Tidligere denne uken pågrep spansk politi åtte marokkanere mistenkt for å tilhøre terrorcellen som utførte angrepet mot flyplassen og metroen i Brussel.

Ifølge spansk politi dreier det seg om marokkanske statsborgere som er bosatt i Catalonia. De er i alderen 21 til 39 år. Politiaksjonen ble gjennomført i fem byer, deriblant Barcelona, tirsdag morgen.

Pågripelsene kommer etter en åtte måneder lang etterforskning som er blitt gjennomført i samarbeid med belgisk politi. Flere av de pågrepne knyttes til ytterliggående jihadistorganisasjoner og organisert kriminalitet, opplyser spansk politi.

Om lag 200 mistenkte jihadister er pågrepet i Spania siden landet høynet alarmberedskapen til nest høyeste nivå i 2015.

I alt 32 personer ble drept i bombeangrepene mot flyplassen i Brussel og en T-banevogn 22. mars 2016. IS påtok seg ansvaret for angrepene. (NTB-AP)

 Innrømmelser

To av dem har kommet med innrømmelser etter dommeravhør.

– Mohamed Lamsalak og Youssef Ben Hammou har erkjent at de var på flyplassen da bombene detonerte. De benekter å ha noe med angrepene å gjøre, sier en talsmann for domstolen i Spania som spesialiserer seg på blant annet terrorisme.

Lamsalak og Hammou har forklart at de var i Brussel for å kjøpe bil, men innrømmer at de ved besøket i Belgia møtte en slektning av de to brødrene som sto bak planleggingen av selvmordsbombingene på flyplassen og metroen.

Ifølge spansk politi er de pågrepne en spanjol og åtte marokkanske statsborgere som er bosatt i Catalonia. De er i alderen 21 til 39 år. Politiaksjonen ble gjennomført i fem byer, deriblant Barcelona, tirsdag morgen.

Pågripelsene kommer etter en åtte måneder lang etterforskning som er blitt gjennomført i samarbeid med belgisk politi. Flere av de pågrepne knyttes til ytterliggående jihadistorganisasjoner og organisert kriminalitet, opplyser spansk politi.

Om lag 200 mistenkte jihadister er pågrepet i Spania siden landet høynet alarmberedskapen til nest høyeste nivå i 2015. (NTB-AFP)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂