Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus under et fengslingsmøte tidligere i år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Terror- og drapstiltalte Philip Manshaus skal ha vurdert å kjøre i hjel folk på Grønland i Oslo sentrum med bil, ifølge hans egne notater.

Ifølge Nettavisen , som skal ha fått tilgang til over 100 sider med notater, legger både Politiets sikkerhetstjeneste og Oslo-politiet til grunn at notatene er den tiltaltes egne. De skal ha blitt funnet på sengen hans.

I notatene vurderes fordelene med et angrep på Grønland til at det er mange yngre mennesker der, samtidig som nærhet til politiet, økt stress og mindre tid trekkes fram i motsatt retning.

Verken politiet, statsadvokaten eller Manshaus’ forsvarer ønsker å kommentere saken.

22-åringen har sittet varetektsfengslet siden han 10. august i fjor skjøt og drepte sin stesøster på Eiksmarka i Bærum og deretter angrep Al-Noor-moskeen på Skui. Han har erkjent handlingene han er tiltalt for, men nekter straffskyld og har påberopt seg nødrett.

Rettssaken mot ham starter i Asker og Bærum tingrett førstkommende torsdag.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.