Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus blir sittende i varetekt til rettssaken begynner i mai. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Oslo tingrett har gitt politiet medhold i at drapstiltalte Philip Manshaus skal sitte varetektsfengslet til rettssaken mot ham begynner 7. mai.

Philip Manshaus møtte mandag morgen til et nytt fengslingsmøte i Oslo tingrett.

Politiet ba under møtet om at fengslingen av Manshaus skulle forlenges til rettssaken begynner torsdag 7. mai i Asker og Bærum tingrett. Dommeren kom nesten umiddelbart med kjennelsen, og ga politiet medhold.

Manshaus har sittet fengslet siden han i august drepte sin stesøster Johanne Zhangjia Ihle-Hansen i Eiksmarka i Bærum og deretter angrep Al-Noor-moskeen på Skui. Politiet ber om at han nå blir sittende i varetekt i ti nye uker.

Philip Manshaus har erkjent at han skjøt og drepte sin stesøster i deres felles hjem før han satte seg i bilen og kjørte til Al-Noor-moskeen.

I midten av februar ble Manshaus tiltalt for drap og terrorhandling.

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.