I et åpent brev ber statsminister Erna Solberg (H) og flere europeiske toppledere verden stå sammen i koronakampen og å åpne lommeboka for vaksineutvikling.

Brevet ble publisert i aviser som The Independent og Frankfurter Allgemeine Zeitung lørdag i forkant av en virtuell giverlandskonferanse mandag som skal samle politisk og økonomisk støtte til å bekjempe koronapandemien.

Sammen med de andre europeiske lederne har Solberg som mål å samle inn 7,5 milliarder euro, som tilsvarer i overkant av 85 milliarder kroner. Pengene skal hovedsakelig fordeles mellom etablerte internasjonale helseorganisasjoner.

– Pengene vi samler inn vil bidra til et enestående globalt samarbeid mellom forskere og tilsynsmyndigheter, industri og regjeringer, internasjonale organisasjoner, stiftelser og representanter fra helsevesenet, heter det.

Brevet var undertegnet av Frankrikes president Emmanuel Macron, Italias statsminister Giuseppe Conte, Europakommisjonens president Ursula von der Leyen og EU-president Charles Michel, i tillegg til Solberg.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.