En konduktør er på jobb med ansiktsmaske. Det er merkbart færre mennesker ute på togene og i gatene i Tokyo, som vanligvis er overfylte på hverdager. Foto: Reuters / Kim Kyung-Hoon / NTB Scanpix

Tokyos guvernør Yuriko Koike ber om forlengelse av krisetilstanden som er erklært i Japan i forbindelse med koronapandemien. Den utløper etter planen 6. mai.

– Tokyo står fortsatt overfor en alvorlig situasjon, så jeg hadde helst sett at den står ved lag en stund til, sier hun.

I Tokyo registreres det over 100 nye smittetilfeller hver dag. Det har vært rundt 400 dødsfall i Japan så langt, rundt 100 av dem i hovedstaden.

Perioden fra slutten av april til begynnelsen av mai er ferietid i Japan, da en rekke høytidsdager markeres på rad. Den 6. mai er markeringene over, og i tråd med statsminister Shinzo Abes plan skal da en del av smitteverntiltakene som er innført, trappes ned.

En del restauranter og butikker holder fortsatt åpent i Japan, men det er merkbart færre mennesker ute på togene og i gatene i Tokyo, som vanligvis er overfylte på hverdager.




Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.