Politiet i Frankrike beslagla søndag 140.000 beskyttelsesmasker, som skulle bli solgt på svartebørsen. Videresalg av masker er ulovlig i Frankrike, for å forsikre om at maskene går til helsearbeiderne som står i første rekke mot koronaviruset. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

140.000 ansiktsmasker, som skulle selges videre på svartebørsen, ble søndag beslaglagt i Saint-Denis, rett nord for Paris.

Det er det største maskebeslaget siden den franske regjeringen gjorde det ulovlig med videresalg av beskyttelsesmasker, for å sikre at helsearbeidere prioriteres.

To personer ble ifølge politikilder pågrepet mens de lesset av esker med maskene. En av dem oppga at maskene var kjøpt i Nederland for til sammen 80.000 euro, tilsvarende nesten 960.000 kroner.

Maskene skulle etter planen bli solgt videre til bygningsarbeidere, mener politiet. I mars ble 32.500 masker fra Kina beslaglagt i et varehus i nærheten av Paris.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.