Nytt

Slike jubelscener som det Isabelle Pedersen opplevde i 2019, vil ikke skje på årets Bislet Games. De vil bli arrangert for tomme tribuner. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Forbudet mot arrangementer med over 500 deltakere forlenges fram til 1. september. Det er foreløpig uvisst hva som vil skje med mindre arrangementer.

– Nå er det et forbud mot store idrettsarrangementer, festivaler og konserter fram til 15. juni. Det forbudet forlenges nå fram til 1. september, sa kulturminister Abid Raja (V) på en pressekonferanse lørdag ettermiddag.

På pressekonferansen sa han at regjeringen og helsemyndighetene vil komme med en todelt beslutning. Avgjørelsen om at arrangementer med over 500 deltakere forbys fram til 1. september, er den første beslutningen.

Det betyr at store arrangementer som Øyafestivalen, Norway Cup og Stavernfestivalen må avlyses.

– Det er ingen lett beslutning å ta, men det er en nødvendig beslutning. Vi kan ikke ha store arrangementer som kan bidra til mer smitte som vil gå ut over liv og helse, sa Raja.

Han opplyste samtidig at en beslutning om arrangementer med under 500 deltakere vil komme torsdag i neste uke.

– Det vil ikke si at det er tillatt med de andre arrangementene, men det vil si at beslutningen om arrangementer med 0 til 500 personer vil bli tatt på torsdag, presiserer Raja.

Ifølge kulturministeren er årsaken til den todelte beslutningen at Folkehelseinstituttet har bedt om mer tid for å kunne ta en godt faglig forankret beslutning for de mindre arrangementene.

Torsdag ble det klart at årets Bislet Games vil gå for tomme tribuner.

Det timelange stevnet skal sendes direkte av NRK, og det vil bli tatt hensyn til de gjeldende smittevernreglene. Dermed skal alle utøvere holde minst to meters avstand til hverandre til enhver tid.

Det betyr blant annet at løpsøvelser vil foregå med minst to tomme baner mellom hver løper.

– Dette er Impossible Games. Dette var umulig, men vi gjorde det likevel, sa stevnedirektør Hoen torsdag.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!