Nytt

Oslo Børs- Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Oslo Børs’ hovedindeks åpnet ned tirsdag morgen, mens oljeprisen faller kraftig. Ved 10-tiden lå hovedindeksen ned 2,48 prosent til 722,52 prosentpoeng.

Dermed fortsetter nedgangen fra mandag, hvor indeksen endte på en nedgang på én prosent til 740,9 poeng.

De fleste aksjene i omsetningstoppen faller. Equinor og DNB faller med henholdsvis 3,5 og 3,7 prosent. Tankerederiet Frontline stiger med 8,3 prosent, mens Norwegian vender nesen opp igjen og stiger med 5,2 prosent.

Samtidig faller oljeprisen kraftig. Ved 10-tiden ble et fat nordsjøolje omsatt for under 23 dollar – et fall på nærmere 12 prosent. Det skjer etter et historisk oljepriskollaps i USA, hvor oljeprodusenter i USA mandag måtte betale for å bli kvitt olje. Et fat amerikanske lettolje stengte til minus 37,6 dollar mandag kveld.

– Mange investorer ville selge futuren, som forfaller i dag og har levering i mai, og heller kjøpe neste future med levering i juni. Med svært fulle amerikanske oljelagre, var det svært få som ville motta olje alleredei mai og prisen ble dermed negativ. Det er første gang dette skjer, heter det i en morgenrapport fra Nordea.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Bøker til å bli klokere av!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!