Nytt

De siste fem dagenes pris på amerikansk lettolje for levering den 21. april. Grafikk: Yahoo! Finance.

Prisen på amerikansk lettolje kollapset totalt mandag, og endte på MINUS 37,63 dollar fatet. Det betyr at kjøper får betalt for å kjøpe olje.

Mandag falt prisen på amerikansk lettolje, den såkalte West Texas Intermediate (WTI), med mer enn 100 prosent. Produsentene må dermed betale kjøper for å bli kvitt oljen.

Dette gjelder riktignok bare for mai-kontraktene som utløper tirsdag 21.4. Vanligvis er denne prosessen relativt ukomplisert, men denne gangen er det veldig få som vil kjøpe, skriver Reuters. Dermed stuper prisen.

Financial Times skriver:

Benchmark US oil prices crashed into negative territory for the first time in history as the evaporation of demand caused by the coronavirus pandemic leaves the world awash with oil and not enough storage capacity — meaning producers are paying buyers to take it off their hands.

West Texas Intermediate, the US marker, lost 306 per cent on Monday to minus $37.63 a barrel in a day of chaos in oil markets. Traders capitulated in the face of limited access to storage capacity across the US, including the country’s main delivery point of Cushing, Oklahoma.

Som følge av korona-pandemien er oljeetterspørselen i det korte bildet nærmest paralysert og prisene i fritt fall. Store produksjonskutt fra OPEC har ikke vært nok til å kompensere for bortfallet av etterspørsel. Oljelagrene fylles dermed opp, og markedet oversvømmes av olje.

I starten av året ble WTI handlet til over 60 dollar fatet.

Prisen på nordsjøolje (Brent) faller også kraftig mandag, men ikke i nærheten av det samme som WTI. Brent handles rett over 25 dollar fatet.

Bevegelsene i oljemarkedet er for tiden enorme, og når du leser dette kan prisbildet ha endret seg kraftig.

Caveat emptor.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: